Dania główne
Naleśniki
Warzywa
Naleśniki z farszem szpinakowo-serowym.
Te naleśniki to taka moja próba kulinarna, ponieważ farsz, którego użyłam to właściwie sos do makaronu. :) jednak delikatny smak naleśników razem z pikantnym szpinakowym farszem o intensywnym aromacie sera pleśniowego, to cudowne połączenie. Do tego, bardzo syte! :) Nie lubię odgrzewanego jedzenia, więc następnego dnia zapiekłam je pod beszamelem.(przepis na sos beszamelowy- wkrótce!)
Przepis dedykuję O., gdyż miałam ją przekonać do szpinaku. a więęc... challenge accepted!
małe info: w związku z tym, że mój przepis na naleśniki wyglądał by mniej więcej "do mąki wsypanej na oko, dodaj mleko na oko, jedno jajko i łyżkę oleju, tak by ciasto miało konsystencje śmietany..", proponuję wykonanie naleśników według przepisu, który funkcjonuje u każdego w domu . :)
Składniki na sos/farsz:
- op. mrożonego szpinaku
- 100 g wędzonej szynki
- 100 g sera typu "Lazur" lub gorgonzola
- 100 g sera żółtego
- chilli
- oliwa/olej
- sól, pieprz
Tak przygotowany farsz nakładamy na usmażone naleśniki i zawijamy.
Smacznego. :)
1 komentarze
to kiedy mi zrobiiiiiiiisz? ;)
OdpowiedzUsuńkocham szpinak ehueheuhe : ))))
Jeśli podoba Ci się mój przepis, napisz mi o tym! :) Jeśli masz jakieś pytanie: pytaj! Coś nie gra? Poinformuj mnie o tym, postaram się następnym razem zrobić wszystko lepiej :))