Camembert
dodatki
Fit
Grill
Jabłka
Majówka
Mix sałat
Sałatki
Seler naciowy
Ser
Ser pleśniowy
Zdrowe dodatki na majówkę: Sałatka z selerem naciowym, jabłkiem, winogronami, camembertem i słonecznikiem.
Dobry wieczór :)
Jak zaczął się Wam tydzień?
Ja jestem dość wymęczona i nie mogę doczekać się jutra... bo zacznie się majówka! :)
Zanim jednak zaopatrzycie się w kiełbaski, karkóweczki i szaszłyczki mam dla Was propozycję na pyszny dodatek do tych smakołyków :)
Warto podczas majówkowych szaleństw pamiętać, żeby na talerzu oprócz mięska, pojawił się też warzywa .
Sałatka, na którą przepis zaraz Wam przedstawię , będzie pasować i jako dodatek i jako danie główne.
Słodko-cierpki sos z miodu i kremu balsamicznego, kwaśne zielone jabłko, pyszny ser camembert, seler naciowy i chrupiący słonecznik. Pycha! :)
Składniki:
Miód, krem balsamiczny i oliwę mieszamy na gładki sos.
Seler, jabłko i winogrona myjemy i suszymy.
Seler kroimy w plasterki, jabłko w kostkę , a w winogrona na połówki.
Camemberta kroimy w plasterki lub trójkąciki.
Na suchej patelni prażymy słonecznik.
Na talerzu układamy seler naciowy, na to jabłko, połówki winogron i ser.
Polewamy sosem i posypujemy uprażonym słonecznikiem.
Jak zaczął się Wam tydzień?
Ja jestem dość wymęczona i nie mogę doczekać się jutra... bo zacznie się majówka! :)
Zanim jednak zaopatrzycie się w kiełbaski, karkóweczki i szaszłyczki mam dla Was propozycję na pyszny dodatek do tych smakołyków :)
Warto podczas majówkowych szaleństw pamiętać, żeby na talerzu oprócz mięska, pojawił się też warzywa .
Sałatka, na którą przepis zaraz Wam przedstawię , będzie pasować i jako dodatek i jako danie główne.
Słodko-cierpki sos z miodu i kremu balsamicznego, kwaśne zielone jabłko, pyszny ser camembert, seler naciowy i chrupiący słonecznik. Pycha! :)
Składniki:
- 1 pęczek selera naciowego
- 1 twarde zielone jabłko
- 200 g sera camembert
- 5 łyżek słonecznika
- 15 sztuk czerwonych winogron
- sos: 2 łyżki miodu, 2 łyżki kremu balsamicznego, 2 łyżki oliwy z oliwek
Miód, krem balsamiczny i oliwę mieszamy na gładki sos.
Seler, jabłko i winogrona myjemy i suszymy.
Seler kroimy w plasterki, jabłko w kostkę , a w winogrona na połówki.
Camemberta kroimy w plasterki lub trójkąciki.
Na suchej patelni prażymy słonecznik.
Na talerzu układamy seler naciowy, na to jabłko, połówki winogron i ser.
Polewamy sosem i posypujemy uprażonym słonecznikiem.
0 komentarze
Jeśli podoba Ci się mój przepis, napisz mi o tym! :) Jeśli masz jakieś pytanie: pytaj! Coś nie gra? Poinformuj mnie o tym, postaram się następnym razem zrobić wszystko lepiej :))